Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть спростити надання громадянства іноземцям, що служать у ВСУ

19 травня 2015, 15:30
337
2
Автор:
Реклама

У Верховну Раду групою депутатів від опозиції внесений законопроект № 2847 відносно встановлення спрощеного порядку прийняття деяких осіб в громадянство України.

Пропонується внести зміни Закон "Про громадянство України"встановивши, що для іноземців і осіб без громадянства, які у встановленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силахтермін безперервного проживання на законних підставах на території України встановлюється на 3 року з моменту набуття чинності контракту про проходження військової служби у ВСУ (нагадаємо, що Закон передбачає обов'язковість безперервного проживання на законних підставах на території України впродовж останніх 5 років).

Також законопроектом передбачено, що військовослужбовцям іноземцям і особам без громадянства не треба отримувати дозвіл на имиграцию.

Крім того, на таких осіб запропоновано не поширювати вимоги про володіння державною мовою або його розуміння в об'ємі, достатньому для спілкування, і наявність законних джерел існування.

Нагадаємо, що 23 квітня ВР прийняла за основу законопроект № 1901згідно з яким отримання українського громадянства для добровольців буде спрощено.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини