Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив порядок митного оформлення товарів, що ввозяться на територію України

30 квітня 2015, 18:12
1862
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 22.04.2015 № 235. вніс зміни в Порядок митного оформлення товарів, що ввозяться на територію України і підлягають обов'язковій сертифікації в Україні.

Змінами, зокрема, уточнено, що вищезгаданим Порядком визначаються особливості митного оформлення контрольованих товарів, що поміщаються в режим імпорту, якщо такі товари:

- ввозяться юрособами і призначені для продажу (реалізації) на митній території України;

- ввозяться громадянами на митну територію України і підлягають декларуванню з представленням митної декларації, передбаченої для підприємств;

- відносяться до транспортних засобів, вузлів, агрегатів і частин до них.

Мета ввезення на митну територію України товарівякі поміщаються в митний режим імпорту, визначається шляхом заяви про це в митній декларації або іншому документі, який може використовуватися замість митної декларації для декларування товарів в митний режим імпорту.

Окрім цього, передбачено, що випуск для вільного звернення на митній території України контрольованих товарів здійснюється за наявності в Єдиній автоматизованій інформаційній системі органів фіскальної служби інформації про те, що назва, тип, вид, марка і виробник товарів (незалежно від їх власника або одержувача) включені в Єдиний реєстр сертифікованої в Україні продукції.

При цьому сертифікати відповідності подаються митниці у разі, коли це прямо визначено законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини