Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надзвичайні заходи на ринку електроенергії продовжені ще на місяць

1 квітня 2015, 14:48
804
0
Реклама

Кабінет Міністрів розпорядженням від 31 березня 2015 року № 280-р у черговий раз продовжив здійснення тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії.

Таке рішення прийняте згідно ч. 4 ст. 29 Закону "Про основи функціонування ринку електричної енергії України" і п. 6 Порядку вжиття тимчасових надзвичайних заходів по подоланню наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії. Продовжений термін дії заходів, передбачених розпорядженням від 14 січня 2015 року № 36-р.

Згідно з документом, НКРЭКУ доручено забезпечити коригування тарифів на виробництво електроенергії, зокрема виробникам, працюючим по цінових заявках, і величин "зеленого тарифу". Також доручення по розробці графіків навантаження енергосистеми отримали ГП "Енергоринок" і ГП "Укрэнерго".

Розпорядження набуває чинності з дня його прийняття і діє впродовж місяця. Міненергетики за три дні до закінчення терміну дії повинне проінформувати Кабмін про стан виконання распоряджения.

Нагадаємо, що рішення відносно продовження терміну дії надзвичайних заходів на ринку електроенергії приймається урядом не більше ніж на 1 місяць. Уперше такі надзвичайні заходи були введені у серпні 2014 року.

Порядок вжиття тимчасових надзвичайних заходів по подоланню наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електричної енергії встановлений постановою Кабміну № 372.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини