Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений механізм стимулювання населення до утеплення будинків

6 березня 2015, 14:37
2562
4
Реклама

Проект постанови "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011 р. № 1056" погоджений і підтриманий під час засідання урядового комітету.

Документом передбачається впровадження заходів в житлових будинках по утепленню фасадів, горищ і фундаментів, модернізації систем освітлення, установці енергозбережних склопакетів і засобів обліку теплової енергії і води, облаштуванню індивідуальних теплових пунктів, установці теплових насосів і сонячних колекторів, заміні радіаторів опалювання і так далі

Механізм, який планується впровадити, передбачає відшкодування частини суми кредитів, притягнених на придбання енергоефективного устаткування і матеріалів у багатоквартирних і одноквартирних будинках по трьох напрямах в наступних розмірах:

- 20% (але не більше 5 тис. грн.) - по заміні газових котлів;

- 30% (але не більше 10 тис. грн.) - для фізичних осіб (населення) по впровадженню заходів в одноквартирних будинках і квартирах багатоквартирних будинків;

- 40% - для ОСМД (ЖСК) по впровадженню заходів у багатоквартирних будинках.

Стимулювання населення, зокрема, індивідуальних будинків, ОСМД і житлово-комунальних кооперативів, впровадження енергоефективних заходів сприятиме зниженню споживання енергетичних ресурсів у будинках до 50%, запевняють в уряді.

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини