Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує легально відкуповуватися від мобілізації

2 березня 2015, 17:01
2322
8
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 2251 про внесення змін до Закон "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію" відносно спеціального збору за відстрочення заклику на військову службу під час часткової мобілізації (автор - нардеп Семен Семенченко).

Пропонується ввести нова основа відстрочення від мобілізації - сплату спеціального збору за відстрочення заклику на військову службу під час мобілізації. Скориставшись такою основою відстрочення, особи зможуть легально (без використання діючих нині корупційних схем) сплатити визначену по формулі суму і бути звільненими від мобілізації.

Згідно з проектом, сума спеціального збору розраховуватиметься по формулі: Сз = Бвс * Зк * Мк, де Сз - спеціальний збір за відстрочення; Бвс - базова вікова ставка; Зк - Зарплатовий коефіцієнт; Мк - коефіцієнт місця проживання.

Передбачається, що базова вікова ставка складе:

- для осіб у віці до 25 років включно - 30 мінімальних зарплат;
- для осіб у віці від 26 років до 31 року включно - 35 мінімальних зарплат;
- від 31 року до 45 років - 45 мінімальних зарплат;
- для осіб у віці від 46 років - 30 мінімальних зарплат.

Також окремо встановлені зарплатовий коефіцієнт і коефіцієнт місця проживання. Термін відстрочення згідно з проектом складає 365 днів.

Згідно з підрахунками експертів, дохід від реалізації цього Закону може скласти 1 364 769 600 грн. Автор проекту стверджує, що засоби, закумульовані завдяки спецзбору, зможуть бути використані на допомогу військовослужбовцям і їх сім'ям, на закупівлю, ремонт, модернізацію військової техніки і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини