Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінюсті проходить перший іспит на керівні посади

19 березня 2015, 15:37
990
1
Автор:
Реклама

Сьогодні, 19 березня, в Міністерстві юстиції почався іспит для учасників конкурсу на заняття вакантних посад керівників і заступників територіальних управлінь юстиції. За словами заступника Міністра юстиції Гии Гецадзе, на 46 вакантних місць претендує 381 кандидат.

Це перші за історію Мінюсту іспити на посаді вищих керівників в областях. Умови конкурсу були максимально спрощені, тому взяти участь в змаганні за вакантні посади могли усі охочі.

До конкурсу допустили усіх, хто має вищу юридичну освіту і стаж роботи в юридичній галузі 5 років. Для того, щоб взяти участь в конкурсі, потрібно було подати письмову або електронну заявку.

В ході іспиту будуть перевірені знання, професійні навички і мотивація кандидатів. Після цього претенденти, які наберуть більше 50% можливих балів, будуть допущені до співбесіди з учасниками конкурсної комісії.

Керівник департаменту кадрової роботи і держслужби Мінюсту Сергій Грибань відмітив, що серед претендентів заявки подавали як працівники системи юстиції, так і нові люди. Старих кадрів близько 10%. Усі інші - це нові люди з юридичного співтовариства: адвокати, арбітражні керівники.

Письмовий іспит містить 5 питань. Перші 3 включені в квитки на вимогу Нацгосслужбы. Вони покликані перевірити претендентів на знання Конституції, Законів "Про принципи запобігання і протидії корупції", "Про державну службу". 2 останні питання - перевірка професійних знань.

Якщо людина приходить з держслужби, то він майже відразу після оголошення результатів конкурсу зможе обійняти свою посаду. Усі інші повинні пройти спеціальну перевірку осіб, що претендують на заняття посад на держслужбі. Це в середньому займає 2-3 тижні. Також по кожній особі буде проведено люстрационную перевірку. Тільки після цього переможці зможуть приступити до виконання обов'язків.

Джерело: Мінюст

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини