Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент пропонує терміново змінити порядок закупівлі життєво необхідних ліків і їх оподаткування

16 березня 2015, 09:51
670
2
Реклама

Петро Порошенко пропонує Верховній Раді невідкладно розглянути зміни в порядок централізованої закупівлі життєво необхідних лікарських засобів і їх оподаткування. Як мовиться у в листі, спрямованому до парламенту, питання реформування сфери держзакупівель ліків і медизделий і здешевлення їх вартості є одним з пріоритетних у сфері охорони здоров'я і вимагає негайного рішення.

Президент визначив як невідкладні для позачергового розгляду ВР законопроекти:

- № 2150 відносно забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до необхідних лікарських засобів і медичних виробів шляхом здійснення державних закупівель із залученням спеціалізованих організаційякі здійснюють закупівлі (спецфонди, організації і механізми ООН, Міжнародна асоціація забезпечення медикаментами, Королівське Агентство Великобританії, Глобальний механізм по забезпеченню ліками, Партнерство у сфері постачання і управління постачаннями);

- № 2151 відносно звільнення від оподаткування ПДВ операцій по ввезенню і постачання лікарських засобів і медизделий.

Вказані документи - результат спільної роботи групи народних депутатів, активістів, Адміністрації Президента і нового керівництва Мінохоронздоров'я.

На думку авторів законопроектів, ці законодавчі зміни дозволять заощадити бюджетні кошти і забезпечити пацієнтів України життєво необхідними, ефективними, безпечними і якісними лікарськими засобами. Зокрема, буде скорочений ланцюг постачання ліків, забезпечено придбання високоякісних товарів, прискорений процес закупівлі, усунені корупційні риски.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини