Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як враховується заборгованість осіб, які вчилися по держзамовленню у внз МВС?

24 лютого 2015, 17:56
1004
1
Автор:
Реклама

Мінфін в листі № 31-11420-07-5/873 роз'яснив, як враховується сума витрат, що підлягає відшкодуванню особами, які вчилися по держзамовленню у внз МВС.

Згідно п. 3.2 р. III Порядку бухобліку окремих активів і зобов'язань бюджетних установ дебіторська заборгованість визнається активом, якщо існує вірогідність отримання установою майбутніх економічних вигод або досягнення поставленої мети і задоволення потреб установи і може бути достовірно визначена її сума.

Згідно Плану рахунків бухобліку бюджетних установ облік розрахунків установи з різними дебіторами ведеться на рахунку 36 "Розрахунків з різними дебіторами".

Отже, сума витрат, що підлягає відшкодуванню особами, які вчилися по держзамовленню у внз МВС визнається дебіторською заборгованістю за умови підтвердження обличчям обов'язку сплатити відповідну суму грошових коштів (заява особи, рішення суду і тому подібне). Це відбивається у бухобліку на підставі відповідного первинного документу у складі дебіторської заборгованості на субрахунку 364 "Розрахунки з різними дебіторами" рахунку 36 "Розрахунків з різними дебіторами" класу 3 "Засоби, розрахунки і інші активи" Плану рахунків.

До визнання суми витрат дебіторською заборгованістю така сума повинна враховуватися на забалансовому рахунку 04 "Непередбачені активи і зобов'язання" Плану рахунків.

Відповідно до вимог Порядку складання фінансової і бюджетної звітності розпорядниками і одержувачами бюджетних коштів, вказана дебіторська заборгованість відбивається у Балансі (форма № 1) (додаток 1 до Порядку) і в Звіті про заборгованість по бюджетних коштах (форма № 7д, № 7 м) (додаток 10 до Порядку).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини