Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зменшив корупційні риски в системі утилізації відпрацьованих масел

27 листопада 2015, 11:22
758
0
Реклама

Кабінет Міністрів 25 листопада прийняв нову редакцію постанови № 1221 "Деякі питання збору, видалення, знешкодження і утилізації відпрацьованих масел"яка спрощує процедуру поводження з відпрацьованими маслами.

"Складна і бюрократична система утилізації масел створювала грунт для корупції. Ми значно спростили процедуру і звели корупційні риски до мінімуму. Це полегшить роботу як імпортерам, так і виробникам масел", - розповів Міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус.

Постанова передбачає, що імпортери (77,6% ринку) і виробники масел (22,4% ринку) зобов'язані робити висновок договори по переробці або утилізації продукту. Повна оплата послуг повинна здійснюватися при імпорті або за результатами першого продажу за мінімальною ціною в 0,8 грн. (+ ПДВ) за 1 літр масла, що ввозиться або зробленого.

При цьому переробку масел мають право здійснювати виключно компанії, які отримали ті, що відповідають ліцензії у Мінекології і мають необхідні виробничі потужності для безпечного поводження з таким видом відходів. Для цих суб'єктів господарювання встановлюється обов'язкова мінімальна норма переробки в розмірі 40% від об'ємів сплачених масел. Такий рівень не є остаточним і ростиме в майбутньому, відповідно до положень Директиви Європейського Союзу.

Наступним кроком в комплексному реформуванні системи збору і утилізації відходів повинне стати внесення змін до законодавства на рівні адміністративної відповідальності за порушення порядку поводження з відпрацьованими маслами.

Джерело: Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини