Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив, як здійснюється екологічний і радіологічний контроль

26 листопада 2015, 15:06
1324
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 13.10.2015 № 953 вніс зміни в ряд своїх постанов відносно здійснення екологічного і радіологічного контролю.

Зокрема, новою нормою доповнені Правила охорони внутрішніх морських вод і територіального моря України від забруднення і засмічення. Передбачено, що у разі, коли в районі водокористування (акваторії морського порту) гранично допустима концентрація основних забруднюючих речовин перевищує значення фонових показників якості води, рівень забруднення ізольованого баласту, скидання якого здійснюється з судів у внутрішні морські води і територіальне море, що привело до фактичного погіршення якості води, вимірюється відповідно до фоновими значеннями показників якості води відповідного району водокористування.

Також внесені зміни в Типову технологічну схему пропуску через держкордон осіб, автомобільних, водних, залізничних і повітряних транспортних засобів перевізників і товарів, переміщуваних ними. Визначено, що в пунктах пропуску, в яких функціонують комплекси автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин і ядерних матеріалів, радіологічний контроль товарів здійснюється виключно у разі перевищення природного радіаційного фону, встановленого комплексами автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин і ядерних матеріалів.

Окрім цього, внесені зміни в постанови Кабміну від 20.03.1995 р. № 198 "Про здійснення екологічного контролю в пунктах пропуску через державний кордон", від 05.10.2011 р. № 1031 "Деякі питання здійснення державного контролю товарів, переміщуваних через митний кордон України".

Постанова набуває чинності через 30 днів з дня публікації - з 26 грудня 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини