Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада має намір спростити набирання українського громадянства іноземцями, які служать у ВСУ

6 жовтня 2015, 12:48
600
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 6 жовтня, Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2847 про внесення змін до Закон "Про громадянство України" відносно встановлення спрощеного порядку набирання громадянства України іноземцями і особами без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України.

Законопроектом пропонується доповнити ст. 9 Закону "Про громадянство України" положенням про те, що для іноземців і осіб без громадянства, які проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, термін безперервного проживання на законних підставах на території України встановлюється на 3 року з моменту набуття чинності контракту про проходження військової служби у ВС.

Також законопроектом передбачено, що військовослужбовцям іноземцям і особам без громадянства не треба отримувати дозвіл на імміграцію.

Крім того, пропонується доповнити ст. 9 Закону положенням про те, що умови прийняття громадянства України, передбачені пунктами 3-6 частин 2 не поширюються на осіб, які мають видатні заслуги перед Україною, у тому числі, на іноземців і осіб без громадянства, які проходять військову службу у ВС і нагороджені державною нагородою.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини