Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віднині відкритий вільний доступ до Земельного кадастру

6 жовтня 2015, 09:43
3252
10
Реклама

Відкрито інформацію про власниках і користувачах земельних ділянок по усій території України.

Зміни пов'язані з тим, що з 6 жовтня діє Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно посилення прозорості у сфері стосунків власності в цілях попередження корупції".

Нова електронна послуга в земельній сфері доступна через Публічну кадастрову карту.

До сьогоднішнього дня можна було отримати інформацію тільки про площу земельної ділянки і його цільове призначення, тепер же доступна і інформація про власника земельної ділянки.

Обов'язковою умовою діставання доступу до інформації є електронна ідентифікація заявника - з використанням електронного цифрового підпису або альтернативної схеми ідентифікації BankID (ідентифікація через банківську картку).

Інформаційна система автоматично обробляє запит і надає відомості про права власності на землю і дату їх придбання. Інформація надається безкоштовно.

Як раніше відмічав глава Госгеокадастра, інформація про власників земельних ділянок надається, спираючись на ці бази Державного реєстру речових прав, тому у відкритому доступі також буде інформація про те, передана ділянка в оренду.

Передбачається, що відкриття реєстру значно посилить контроль громадянського суспільства за використанням і оборотом земель в країні.

При цьому в Госгеокадастре повідомили, що на сьогодні в кадастр внесено трохи більше 60% усіх земельних ділянок України. Наповнення кадастру відбувається у міру того, як формуються земельні ділянки, і ті ділянки, з якими останнім часом не проводилися ніяких операцій по передачі прав власності, не внесені в кадастр.

Читайте також: Замовити витягання про нормативну грошову оцінку землі можна онлайн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини