Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виборцеві не можуть відмовити в голосуванні із-за розбіжностей у виборчій адресі

5 жовтня 2015, 15:34
857
0
Автор:
Реклама

ЦВК постановою від 2 жовтня 2015 року № 378 затвердила Роз'яснення відносно застосування окремих положень Закону "Про місцеві вибори" під час видачі членами дільничних виборчкомів виборчих бюлетенів по місцевих виборах.

Нагадаємо, виборець має можливість реалізувати право голосу на місцевих виборах шляхом отримання виборчого бюлетеня після пред'явлення, зокрема, паспорти.

Під час проведення голосування на виборчій дільниці 2 члени дільничної виборчої комісії виборцеві надають можливість проголосувати. Один член дільничної виборчої комісії за умови пред'явлення виборцем, зокрема, паспорти, наявності виборця в списку виборців на відповідній виборчій дільниці і наявності у нього права голосу на відповідних місцевих виборах надає виборцеві список виборців для підпису. Другий член дільничної виборчої комісії вписує своє прізвище і розписується в контрольному талоні виборчого бюлетеняпроставляє на контрольному талоні в позначеному місці номер, по якому виборець внесений в список виборців на виборчій дільниці.

Розбіжності у виборчій адресі виборця в списку виборців і паспорті відносно найменування вулиці (проспекту, бульвару, площі, провулка, кварталу і т. д) або номера будинку у разі, якщо такі розбіжності торкаються тієї ж вулиці або того ж будинку і пов'язані з перейменуванням вулиці, будинки, зміною нумерації, допущеної помилкою або опискою у відповідних відомостях, не можуть бути основою для відмови у видачі виборчого бюлетеня такому виборцеві і не вимагають внесення змін до списку виборців.

Крім того, до повноважень дільничної виборчої комісії не віднесено здійснення контролю за дотриманням порядку оформлення паспорта. Відмова виборцеві в реалізації права голосу на виборах і відповідно у видачі виборчого бюлетеня через відсутність в паспорті такого виборця фотокартки, яка вклеюється при досягненні особою 25, - і 45-річного вікуне допускається.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини