Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесені зміни в порядок ведення реєстру податкових накладних

31 січня 2015, 16:00
4930
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 30 січня 2015 року № 20 вніс зміни в Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних.

Встановлено, що реєстрації підлягають податкові накладні і розрахунки коригування незалежно від суми ПДВ, вказаного в одній податковій накладній або розрахунку коригування. Реєструються, у тому числі ті:

- які не видаються одержувачеві (покупцеві) товарів (послуг) і залишаються у їх постачальника (продавця);

- складені під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України;

- складені у рамках виконання угод про розділ продукції; складені по операціях з поставки товарів (послуг), звільнених від оподаткування.

У разі надання нерезидентом послуг, місце постачання яких знаходиться на митній території Україниподаткова накладна складається і реєструється зареєстрованим на території України платником податку - одержувачем таких послуг.

Розрахунок коригуванняскладений постачальником (продавцем) товарів (послуг) до податкової накладної, виданої їх одержувачеві (покупцеві) - платникові податку, реєструється:

- постачальником (продавцем), якщо передбачається збільшення суми компенсації вартості товарів на користь такого постачальника або коригування кількісних і вартісних показників у результаті не змінює суми компенсації;

- одержувачем (покупцем), якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів (послуг) на користь їх постачальника (продавця).

Розрахунок коригування, складений платником податків в податкових накладних, які не видаються одержувачеві (покупцеві) товарів (послуг), а також складених при отриманні послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України, підлягають реєстрації таким платником податку.

Розрахунок коригування до податкової накладної, складеної до 1 лютого 2015 року і відомості якої не підлягали внесенню в Реєстр у зв'язку з недосягненням суми, визначеної пунктом 11 підрозділу 2 розділи XX "Перехідні положення" Податкового кодексупідлягає реєстрації після реєстрації такої накладної. Для цього постачальник (продавець) товарів (послуг) повинен протягом доби зареєструвати податкову накладну (незалежно від дати її складання з урахуванням термінів давності, встановлених ст. 102 НК) і розрахунок коригування до неї.

Також врегульовані питання електронного підпису. При реєстрації податкової накладної одержувачем (покупцем) послуг у разі надання нерезидентом послуг, місцем постачання яких визначено митну територію України, накладення електронного цифрового підпису здійснюється в порядку, передбаченому для постачальника (продавця).

При реєстрації розрахунку коригування одержувачем товарів у разі, коли передбачається зменшення суми компенсації вартості на користь їх постачальника (продавця), постачальник після складання розрахунку коригування накладає електронний цифровий підпис і направляє такий розрахунок одержувачеві (покупцеві), який накладає на нього свій електронний цифровий підпис в порядку, передбаченому для постачальника (продавця).

Період з 1 лютого по 1 липня 2015 року є перехідним періодом, впродовж якого реєстрація податкових накладних і / або розрахунків коригування здійснюється без обмеження сумою податкуобчисленою по формулі згідно пункту 200-1.3 ст. 200-1 НК. Починаючи з 1 липня 2015 року податкові накладні підлягають реєстрації з дотриманням вимог про наявність вказаної суми.

ЛІГА:ЗАКОН створила Карту законодавчих новацій-2015. Читайте, підписуйтеся на розсилку, будьте в курсі усіх нововведень 2015 року!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини