Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобилизация: Порошенко поручил разобраться с выездом призывников за границу и улучшить медосмотр

30 січня 2015, 16:00
2853
10
Реклама

Президент Петро Порошенко 30 січня підписав Указ № 40/2015 про додаткові заходи по забезпеченню проведення часткової мобілізації в 2015 році.

Кабінету Міністрів доручено забезпечити встановлення порядку застосування норм і положень ряду законодавчих актів відносно мобілізації. Уряд повинен пропрацювати питання законодавчого врегулювання порядку виїзду за кордон громадян України, що підлягають заклику на військову службу по мобілізації, на особливий період.

Також Кабмін повинен розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти:

- про внесення змін до Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" в частині врегулювання питання звільнення з військової служби по мобілізації (у особливий період) військовослужбовців з метою забезпечення ротації особового складу;

- про доктрину соціального захисту і психологічної реабілітації осіб, постраждалих при виконанні обов'язків військової служби в Україні.

Генеральний штаб Збройних Сил України повинен вжити невідкладні заходи укомплектовуванню військових комісаріатів військовослужбовцями з відповідним рівнем професійної підготовки, зокрема з питань мобілізації, і пропрацювати питання підвищення ефективності органів військового управління, передусім шляхом їх доукомплектования офіцерами запасу.

Соціально-психологічну реабілітацію військовослужбовців - учасників антитерористичної операції забезпечить Міноборони спільно з Мінохоронздоров'я і Минсоцполитики.

Також спільно з Міністерством охорони здоров'я оборонне відомство повинне удосконалити процедуру проходження медичного огляду військовозобов'язаних, таких, що закликаються на військову службу по мобілізації на особливий період, передбачивши механізм запобігання необгрунтованому наданню відстрочення від заклику за станом здоров'я.

Спільно із Службою безпеки і за участю Генеральної прокуратури оборонне відомство повинне вжити заходи по недопущенню порушень законодавства України при проведенні мобілізації, у тому числі з протидії можливим проявам корупції у військових комісаріатах.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини