Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти розповіло про нюанси ліцензування ПТУ

20 січня 2015, 16:41
927
0
Автор:
Реклама

У листі від 17 січня 2015 року № 1/9-15 Міносвіти розповіло про нюанси ліцензування в сфері професійно-технічної освіти.

МОН нагадує, що постановою Кабміну від 5 квітня 2014 року № 233 внесені зміни в Порядок ліцензування діяльності за поданням освітніх послуг.

Відповідно до п. 18 Порядку під час ліцензування послуг у сфері професійно-технічної освіти органи управління утворенням обласних, Київською міською держадміністрацій передають укладення експертної комісії разом із заявою і ліцензійними документами регіональній експертній раді. Ця порада впродовж місяця розглядає документи, а також готує і вносить для розгляду на засіданні Акредитаційної комісії проект рішення щодо спроможності учбового закладу надавати заявлену освітню послугу. У разі негативного укладення або рішення відносно ліцензії укладення експертної комісії разом із заявою і документами подається в експертний радий з ліцензування і атестації професійно-технічних учбових закладів Акредитаційної комісії.

У Міністерстві роз'яснюють, що таким чином збільшені повноваження регіональних органів управління освітою по ухваленню рішень при проведенні ліцензування у сфері професійно-технічної освіти. Адже у разі позитивного рішення регіональної експертної ради ліцензійні документи подаються безпосередньо в Акредитаційну комісію, виключається етап розгляду їх на засіданні експертного радого з ліцензування і атестації професійно-технічних учбових закладів Акредитаційної комісії. Проте разом з цим також підвищується відповідальність регіональних органів управління освітою за прийняті рішення відносно надання ліцензій.

МОН повідомляє також, що починаючи з 1 січня 2015 року для доповіді про результати розгляди регіональними експертними радами ліцензійних справ у сфері професійно-технічної освіти на засідання Акредитаційної комісії запрошуватимуться голови регіональних експертних рад.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини