Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про обов'язкову ідентифікацію і реєстрацію з/х тварин

22 вересня 2014, 12:01
1740
1
Автор:
Реклама

20 вересня набув чинності Закон № 1648 - VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно ідентифікації і реєстрації тварин", прийнятий Верховною Радою 14 серпня.

Законом вводиться обов'язкова ідентифікація і реєстрація в Єдиному державному реєстрі тварин усіх сільськогосподарських тварин. Таким чином, законодавство України приводиться у відповідність із законодавством Європейського Союзу, створюється система постійного контролю за станом здоров'я усіх тварин (великої рогатої худоби, свиней, коней, овець і кіз) і ветеринарно-санітарним станом усіх господарств країни.

З метою забезпечення виконання обов'язку власників і утримувачів тварин здійснювати ідентифікацію і реєстрацію тварин Закон встановлює відповідальність за порушення законодавства в цій сфері. В той же час передбачається, що в період до 1 січня 2015 року така відповідальність до громадян не застосовується. Норма про встановлення адмінвідповідальності за порушення вимог законодавства про ідентифікацію і реєстрацію тварин набуде чинності 1 січня 2015 року.

Вартість робіт і послуг з ідентифікації і реєстрації тварин, які містяться і розводяться населенням, компенсуватиметься за рахунок державного бюджету. Також передбачена можливість такої компенсації вартості третіми особами.

Тільки у разі введення обов'язкової ідентифікації і реєстрації усіх з/х тварин, як передбачено законодавством ЄС, держава може гарантувати споживачам безпеку м'ясо-молочної продукції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини