Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адмінсуди не можуть передати справи із зони АТО

17 вересня 2014, 11:16
1151
0
Реклама

На адресу Вищого адміністративного суду України поступили листи від Донецького апеляційного, Донецького окружного і Луганського окружного адміністративних судів з повідомленнями про неможливість здійснення правосуддя у зв'язку з проведенням антитерористичної операції на території цих двох областей і існуванням загрози життя і безпеки суддів і працівників апаратів судів.

Так, в Донецькому апеляційному адміністративному суді наказом від 15.09.2014 № 57 Про/Д встановлений особливий режим роботи. У документі встановлено, що здійснення правосуддя суддями ДААС вважається неможливим, і з 16.09.2014 встановлюється вимушений простій в роботі суду, а суддям і працівникам суду на час встановлення простою не дозволено знаходитися по основному місцю роботи.

Донецький окружний адміністративний суд наказом від 16.09.2014 №8/И-г також відмітив простій в роботі суду і встановив паузу з 17.09.2014 - до стабілізації ситуації в Донецькій області.

Луганський окружний адміністративний суд наказом від 11.09.2014 №29/С-ед продовжив дію простою в роботі суду з 15.09.2014 по 30.09.2014.

Адміністративні суди, розташовані в зоні АТО, повідомили також про неможливості передачі справрозгляд яких не закінчений, в Харківський апеляційний, Харківський окружний і Запорізький окружний адмінсуди.

Нагадаємо, що адміністративні суди, розташовані в зоні АТО, повинні передати справи, розгляд яких не закінчений, впродовж 10 робочих днів з дня видання розпорядження ВАСУ. Але як повідомляють у своїх листах голови судів, напрям справ засобами поштового зв'язку неможливий, оскільки робота поштових відділень в містах Донецьк і Луганськ припинена, а перевозити справи кур'єрською поштою або автотранспортними засобами немає можливості в результаті активних бойових дій. Тому, здійснити передачу справ, розгляд яких не закінчений адміністративними судами, розташованими в зоні АТО, впродовж 10 днів - неможливо.

За інформацією ВАСУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини