Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ціна оренди не може бути прив'язана до курсу валюти

11 вересня 2014, 09:09
2202
14
Автор:
Реклама

Внутрішньодержавний обмін товарами (послугами) повинен здійснюватися за цінами (тарифам), встановленими у валюті України з перерахунком імпортної складової частини ціни (тарифу) в національну грошову одиницю. Це роз'яснено в листі Мінекономрозвитку від 2 вересня 2014 року № 3732-08/30327-07, опублікованому адвокатом Ростилавом Кравцом.

Лист надісланий у відповідь на адвокатське звернення відносно валюти ціни (тарифу), яка визначається в договорі оренди. Роз'яснено, що перераховувати можна тільки імпортну складову тарифуа в оренді вона відсутня.

Мінекономрозвитку вказало, що згідно Хозяйственнному кодексу ціна є істотною умовою договору. При цьому ціна визначається в гривні. У іноземній валюті за згодою сторін може визначатися ціна в зовнішньоекономічних договорах. Грошові зобов'язання учасників господарських стосунків мають бути виражені і підлягають оплаті в гривні. Згідно Закону "Про ціни і ціноутворення", ціни на товари, призначені для реалізації на внутрішньому ринку, встановлюються виключно у валюті Україниякщо інше не передбачене міжнародними договорами і постановами Кабміну.

На сьогодні, відповідно до законодавства, зокрема, постановою Кабміну від 25 грудня 1996 року № 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади і виконавчих органів міських радих з регулювання цін (тарифів) " в іноземній валюті встановлені державні регульовані тарифи (збори, плата) на спеціалізовані послуги портів, аеропортів, управління повітряним рухом, міжнародні перевезення вантажів і пасажирів же/д транспортом. Плата за ці послуги здійснюється відповідно до Декрету Кабміну від 19 лютого 1993 року № 15-93 "Про систему валютного регулювання і валютного контролю".

Таким чином, внутрішньодержавний обмін іншими послугами повинен здійснюватися за цінами, встановленими в гривні, з відповідним перерахунком імпортного складника тарифу в національну грошову одиницю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини