Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Питання шестиденки для школярів вирішить місцева влада

27 серпня 2014, 12:15
238
2
Реклама

У багатьох регіонах управліннями освіти готуються рішення відносно можливих змін в структурі навчального року, зокрема, йдуть розмови про 6-денному учбовому тижню для шкіл.

Міністр освіти Сергій Квит відмітив, що Міністерство таких змін не ініціює, "тому що для дітей це не дуже добре". При цьому Міністр виразив розуміння, що можуть бути різні ситуації з енергоносіями на місцях. І тому, якщо ситуація зажадає, то рішення прийматимуть місцеві органи влади.

Тривалість учбового тижня в загальноосвітніх учбових закладах визначена частиною третьої статті 16 Закону "Про загальну середню освіту", згідно якої структура навчального року (по чвертями, полугодиями, семестрам) і тривалість учбового тижня встановлюються загальноосвітнім учбовим закладом в межах часу, передбаченого робочим учбовим планом, за узгодженням з відповідним органом управління освітою.

Відповідно до пункту 9 статей 16 і пункту 1 статті 22 Закону "Про місцеві державні адміністрації", саме до повноважень місцевих органів влади у межах, визначених Конституцією і законами України, відноситься функція державного контролю на відповідних територіях, зокрема, за дотриманням законодавства з питань науки і освіти, а також реалізація державної політики в цих галузях.

За інформацією Міносвіти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини