Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомуслуг розповіла про використання засобів для розрахунків по інвестиційних програмах у сфері централізованого водопостачання

Реклама

Нацкомуслуг в листі від 3 березня 2014 року роз'яснила, як застосовується Порядок зарахування засобів на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків по інвестиційних програмах, використання вказаних засобів і здійснення контролю за їх витрачанням у сфері централізованого водопостачання і водовідведення.

Так, відповідно до пункту 3 Порядки у разі відсутності у встановлених тарифах на централізоване водопостачання і водовідведення засобів на виконання інвестиційних програм ліцензіати відкривають спеціальні рахунки в уповноважених банках, обслуговуючих такі рахунки,

Перерахування коштів на спеціальні рахунки здійснюється за умови схвалення інвестиційної програми. Перераховують засоби в об'ємі, передбаченому у встановлених тарифах для виконання інвестиційних програм. При цьому підприємство самостійно здійснює розрахунок засобів для їх перерахування на спецрахунок для своєчасного забезпечення виконання заходів інвестиційної програми відповідно до графіку здійснення заходів і використання засобів, определеном в додатках 4-5 до Порядку розробки, узгодження і затвердження інвестиційних програм суб'єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання і водовідведення.

Також Накомуслуг роз'яснила, що до встановлення тарифів, що забезпечують відшкодування економічно обгрунтованих планових витрат, об'єм коштів на фінансування інвестиційних програмяк правило, визначається в межах амортизаційних відрахувань, нарахованих ліцензіатом за звітний період, передуючий прийняттю (узгодженню) інвестиційної програми.

Відмічено, що обов'язковою умовою проведення вказаних розрахунків є відкриття рахунків суб'єктами господарювання в системі органів Держказначейства. Перерахування бюджетних коштів по різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення здійснюється за замкнутою схемою на підставі договорів, ув'язнених між учасниками розрахунків.

Згідно з підпунктом 135.5.10 пункту 135.5 ст. 135 Податкового кодексу суми дотацій, субсидій, капітальних інвестицій з фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування або бюджетів, отриманих платником податку на прибуток, включаються до складу інших прибутків, які враховуються при численні об'єкту оподаткування.

Комісія нагадала, що акти, якими регулюється діяльність у сфері централізованого водопостачання і водовідведення, не містять норм про заборону накладення арештів на рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків по інвестиційних програмах водопровідно-каналізаційних підприємств.

Відповідно до ст. 13 Закону "Про державну старанну службу" і у разі накладення держвиконавцями арешту на поточний рахунок із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків по інвестиційних програмах дії або бездіяльність виконавця можуть бути оскаржені у вищестоящого посадовця або в суді. Також Комісія звернула увагу на необхідність прийняття підприємствами необхідних заходи по зняттю арешту з майна підприємств відповідно до вимог ст. 60 Закону "Про старанне виробництво".

Ліцензіати під час виконання заходів інвестиційних програм із спеціального рахунку перераховують засоби суб'єктам господарювання відповідно до укладених договорів (рахунки-фактури) на підставі платіжного доручення, в яких вказується в графі "Призначення платежу" номер договору (рахунки / фактури), дата і найменування заходу, за який робиться оплата.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини