Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оплачується лікарняний в період відпустки по догляду за дитиною?

Реклама

У разі тимчасової непрацездатності застрахованої особи, працюючої в режимі неповного робочого часу в період знаходження у відпустці по догляду за дитиною до досягнення ним трирічного віку, листок непрацездатності оплачується на загальних підставах. Це вказано в листі Фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності № 04-30-3449.

Роз'яснено, що якщо жінка знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення ним трирічного віку і не працює (не отримує зарплату (дохід), то у разі її тимчасової непрацездатності листок непрацездатності не видається.

Жінці, яка знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення ним трирічного віку і працює на умовах неповного робочого дня (тижні), отримує зарплату, з якою сплачуються внески до Фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності, у разі її тимчасової непрацездатності листок непрацездатності видається відповідно до вимог Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян.

Згідно з пунктом 2 ст. 35 Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими похованням" посібник з тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві і професійним захворюванням, виплачується Фондом застрахованим особам починаючи з шостого дня непрацездатності за увесь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини