Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк відмінив тимчасове обмеження на проведення деяких валютних операцій

31 жовтня 2014, 10:28
1945
0
Автор:
Реклама

Нацбанк лібералізував вимоги про проведення деяких валютних операцій, які були введені постановою від 29 серпня 2014 року № 540 "Про введення додаткових механізмів для стабілізації грошово-кредитного і валютного ринків України". Рішення про лібералізацію прийняті постановою від 30 жовтня 2014 року № 685 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яке набуває чинності з 3 листопада 2014 року.

Скасовано тимчасове обмеження (введене постанова № 591) на проведення операцій в іноземній валюті по здійсненню розрахунків по імпортних операціях без ввезення товару на територію України і по здійсненню платежів по імпортних договорах, по яких продукція була ввезена на територію України і здійснено митне оформлення на підставі ввізної митної декларації, дату оформлення якої перевищує 180 днів.

Також згідно зі змінами банки з метою забезпечення проведення зваженої політики при здійсненні операцій по торгівлі іноземною валютою повинні здійснювати посилений валютний контроль за операціями клієнтів по купівлі іноземної валюти на підставі договорів, які в перший подаються у банк.

Крім того, встановлено, що переклад добродійними організаціями добродійній допомозі і переказ коштів Міністерством охорони здоров'я України за межі України для оплати лікування фізичних осіб здійснюються на підставі документів, що підтверджують необхідність такого лікування в іноземній медичній установі, і не вимагають наявності акту цінової експертизи ГП "Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків" або узгодження Нацбанку, а також індивідуальній ліцензії Нацбанку.

Одночасно з метою забезпечення належного контролю з боку уповноважених банків за операціями резидентів відносно оплати робіт, послуг, інтелектуальній власності Нацбанк понизив поріг документального підтвердження відповідності контрактних цін на роботипослуги, права інтелектуальної власності, які є предметом договору резидентів з нерезидентами, кон'юнктури ринку з 100 тис. євро до 50 тыс євро (змінена постанова Нацбанку від 30 грудня 2003 року № 597 "Про переказ коштів в національній і іноземній валюті на користь нерезидентів по деяких операціях").

За інформацією прес-служби НБУ

Нагадаємо, підприємці вимагали відміни постанови № 591.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини