Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада бізнес-омбудсмена захистить підприємців

23 жовтня 2014, 10:30
898
4
Реклама

З метою поліпшення здійснення підприємницької діяльності, забезпечення прозорості діяльності органів держвлади, зниження рівня корупції Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало проект урядової постанови "Про створення Ради бізнес-омбудсмена".

Згідно з проектом, основними завданнями Ради являються:

- підготовка пропозицій до законопроекту про створення інституту бізнес-омбудсмена і представлення на розгляд Кабміну;
- прийняття і розгляд скарг від підприємців на рішення, дії або бездіяльність органів державної влади і місцевого самоврядування;
- вироблення пропозицій органам держвлади і місцевого самоврядування по формуванню і реалізації державної політики у сфері підприємницької діяльності і тому подібне

Очолює Раду бізнес-омбудсментакож до складу входять два його заступники і секретаріат - персонал, який Рада може наймати на роботу.

Керівним органом Ради є Наглядова радаякий розподілений на три блоки:

Блок 1 - Кабінет Міністрів України;
Блок 2 - міжнародні фінансові установи, а саме Європейський банк реконструкції і розвитку і Організація економічного співробітництва і розвитку;
Блок 3 - бізнес-асоціації, а саме Американська торгова палата в Україні, Європейська Бізнес Асоціація, Федерація працедавців України, Торгово-промислова палата України і Український союз промисловців і підприємців.

Бізнес-омбудсменом і заступником бізнес-омбудсмена можливо громадянин України, іноземець або особа без громадянства з бездоганною діловою репутацією, високими моральними якостями, повною вищою економічною або юридичною освітою, глибокими знаннями господарських, громадських проблем в Україні. І не можуть бути обличчя, які являються або були держслужбовцями, займають або впродовж останніх п'яти років обіймали посади в органах держвлади, місцевого самоврядування і суб'єктах господарювання, що знаходяться у сфері їх управління.

Також бізнес-омбудсмен не може обіймати будь-яку виборну посаду або обіймати інші посади в органах держвлади, виконувати іншу оплачувану або неоплачувану роботу в органах держвлади і місцевого самоврядування або в об'єднаннях громадян. Бізнес-омбудсмен не може приймати фінансового або іншої участі в підприємствах, установах, організаціях, незалежно від форми власності, які створені на території України або що здійснюють діяльність на території України. Бізнес-омбудсмен не має бути членом політичної партії в Україні, а також займатися діяльністю, яка суперечить беспристрастному виконанню обов'язків.

За інформацією Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини