Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На публічних торгах важливий термін дії звіту про оцінку майна

23 жовтня 2014, 09:03
1525
0
Реклама

Верховний Суд України на спільному засіданні Судових палат у цивільних і господарських справах 22 жовтня 2014 року прийняв постанову у справі № 6-124цс14, предметом якого була суперечка про визнання публічних торгів недійсними.

На думку Суду, звіт про оцінку майна є діючим, якщо з дня його підписання до дня проведення публічних торгів пройшов не більше 6 місяців. Таке укладення можна зробити, виходячи з правового аналізу частини п'ятої статті 58 Закону про старанне виробництво, а також пункту 3.2 Тимчасового положення про порядок проведення публічних торгів по реалізації заарештованого нерухомого майна.

Після закінчення цього 6-місячного терміну обов'язковою умовою призначення і проведення публічних торгів являється отримання нового звіту про оцінку майна.

Проведення публічних торгів по реалізації майна за ціною, визначеною згідно із звітом про оцінку майна, який втратив силу, являється порушенням встановлених законодавством правил, у тому числі правив про визначення початкової ціни реалізації майна.

За інформацією ВСУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини