Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст створює реєстр люстрированных осіб

20 жовтня 2014, 09:00
1890
3
Реклама

Міністерство юстиції наказом від 16 жовтня 2014 року № 1704/5 затвердило Положення про Єдиному державному реєстрі осіб, відносно яких застосовані положення Закону України "Про очищення влади".

Реєстр - це електронна база даних, яка містить відомості про осіб, відносно яких застосована заборона, передбачена частиною третьої або четвертої статті 1 Закону про люстрацію. Ведеться Реєстр з метою представлення інформації на запит держорганів, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів і так далі, а також проведення звіряння переліку звільнених осіб; надання фізичній особі по його зверненню відомостей про нього.

Утримувач Реєстру - Міністерство юстиції України, Адміністратор - ГП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції, реєстратори - головні управління юстиції в АРК, областях, містах Києві і Севастополі.

У Реєстр вносяться наступні відомості про особу:

- прізвище, ім'я, по батькові;

- число, місяць, рік народження;

- місце народження;

- паспортні дані (серія і номер паспорта громадянина України, ким і коли виданий);

- реєстраційний номер облікової картки платника податків;

- місце проживання;

- місце роботи, посада на час застосування положення Закону "Про очищення влади";

- зведення про стан проходження перевірки особою, а також інформація про вступ укладень про результати перевірки, підстав, що свідчать про наявність, для застосування до особи, яка проходила перевірку, заборон, визначених статтею 1 Закону "Про очищення влади";

- час, впродовж якого особа поширюється заборона, передбачена частиною третьої або четвертої статті 1 Закону України "Об очищення влади".

Також передбачено, що до Реєстру буде наданий цілодобовий доступ через веб-сайт Мінюсту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини