Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як учасникові АТО добитися безкоштовного протезування за кордоном?

14 жовтня 2014, 13:32
1346
0
Реклама

Порядок протезування окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції і забезпеченні її проведення, і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок, затверджений постановою Кабміну від 01.10.2014 № 518яке набуло чинності 11.10.2014.

Документ визначає механізм безкоштовного забезпечення військовослужбовців (резервістів, військовозобов'язаних) і працівників Збройних сил, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, осіб рядового і начальницького складу, військовослужбовців, працівників МВС, Управління держохорони, держспецзв'язку, інших військових формувань, які внаслідок захворювання, поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час безпосередньої участі в АТО і забезпечення її проведення втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок, протезуванням і ортезированными виробами підвищеній функціональності по технологіях виготовлення, які відсутні в Україні.

Вказано, що учасник АТО повинен подати особисто або прислати поштою в Державну службу у справах ветеранів війни і учасників АТО наступні документи:

- заява;
- копію паспорта або іншого документу, що засвідчує особу;
-копию документу, що підтверджує реєстрацію в держреєстрі фізосіб-платників податків;
- напрям на забезпечення технічними і іншими засобами реабілітації;
- укладення військово-лікарської комісії про нуждаемости в протезуванні (ортезировании);
- виписка з історії хвороби;
- фото- і відеоматеріали кукси і наявного об'єму рухів.

Термін розгляду документів експертною групою при держслужбі не може перевищувати 25 робочих днів з дати отримання (надходження поштою) заяви. Під час зазначеного терміну експертна група опрацьовує питання по протезуванню (ортезированию) учасника АТО у Україні або здійснює пошук зарубіжного постачальника послуг і з'ясовує з ним конструкцію і комплектацію виробу підвищеної функціональності по технологіях виготовлення, які відсутні в Україні.

Право на отримання вказаної допомоги по протезуванню (ортезированию) однієї кінцівки за кордоном може бути використано учасником АТО тільки один раз. Вартість протезування (ортезирования) однієї кінцівки за кордоном не може перевищувати 500 розмірів прожиткового мінімуму. У разі перевищення вказаної вартості учасник АТО або його законний представник може здійснити доплату різниці за рахунок власних засобів або інших не заборонених законодавством джерел.

Для оплати проїзду, проживання та харчування учасника АТО, а також його супроводжуючого обличчя (у разі потреби) за кордоном, держслужба перераховує засоби на рахунок такого учасника.

Також встановлено, що для оплати вартості протезування (ортезирования) можуть використовуватися засоби фізичних і юридичних осіб і інших не заборонених законодавством джерел.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини