Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тарифи на транспортування газу погоджені з третім енергопакетом

13 жовтня 2014, 14:29
992
0
Автор:
Реклама

Постановою Кабміну від 3 вересня № 510 затверджений Тимчасовий порядок формування тарифів на транспортування природного газу магістральними трубопроводами територією України для точок входу в газотранспортну систему, розташованих на державному кордоні, і точок виходу.

Документ прийнятий з метою інтеграції ринку природного газу України в ринок Енергетичного Співтовариства відповідно до Договору про установу Енергетичного Співтовариства і вимог Директиви 2009/73/ЄС (третього енергетичного пакету). Третій енергопакет Україна повинна імплементувати до 1 січня 2015 року.

Постановою вводиться державне регулювання у сфері транспортування газу по території України. Тимчасовим порядком передбачено встановлення тарифів на транспортування газу по території України на період з 1 листопада по 31 грудня 2014 року. Вказані тарифи встановлюються в доларах США. При цьому замовники послуг здійснювати оплату по тарифах для точок входу і виходу газу і окремо компенсуватимуть об'єми природного газу на виробничо-технологічні витрати газотранспортному підприємству.

У свою чергу, Фонду держмайна при участі "Нафтогаз України" доручено забезпечити до 1 листопада внесення змін до Методики оцінки активів суб'єктів природних монополій, суб'єктів господарювання на суміжних ринках у сфері комбінованого виробництва електричної і теплової енергії.

А Міненергетики і вугільній промисловості спільно з "Нафтогаз України" і "Укртрансгаз" повинні забезпечити до 1 грудня проведення незалежної оцінки активів "Укртрансгаз". Фонд держмайна отримав завдання забезпечити до 15 грудня рецензування звіту про вказану оцінку активів.

Отримало завдання і Міністерство економічного розвитку і торгівлі, яке повинне затвердити до 1 листопада граничний рівень регуляторної норми доходу у сфері транспортування природного газу магістральними трубопроводами на 2015 рік.

Зразковий договір про транспортування природного газу магістральними трубопроводами, який діятиме в період з 1 листопада по 31 грудня 2014 року, має бути затверджений Міненергетики спільно з "Укртрансгаз" до 20 жовтня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини