Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст: ніяких змін в порядку нотаріального посвідчення договорів відчуження і запоруки майна не буде

6 березня 2012, 14:00
2461
3
Реклама

Сьогодні, 06.03.2012 р., на своєму офіційному сайті Мінюст пояснив ситуацію з "зміною" що ще не набуло чинності Порядку здійснення нотаріальних дій.

Зокрема, держорган підкреслив, що новий Порядок не передбачає ніяких змін в порядку посвідчення договорів відчуження і запоруки майна порівняно з діючою на сьогодні Інструкцією про порядок здійснення нотаріальних дій.

Мінюст визнав, що редакційні правки підпункту 2.2 пункту 2 глави 2 розділи II Порядку дійсно мали місце, оскільки при передачі нормативно-правового акту для включення в Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів були виявлені розбіжності в текстах електронного документу і документу на паперовому носії. Заходи по приведенню у відповідність змісту цього пункту на паперових і електронних носіях цілком законні і відповідають підпунктам 6.4.1, 6.4.2 пункту 6 Порядку представлення нормативно-правових актів на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України і проведення їх державної реєстрації.

Нагадаємо, в початковому варіанті згадуваний п.п. 2.2 п.2 глави 2 розділи ІІ передбачав необхідність отримання письмового дозволу органів податкової служби на укладення договорів по відчуженню або заставі рухомого і нерухомого майна. Після виправлення він передбачає тільки звичайну в нотаріальній практиці перевірку нотаріусом наявності податкової запоруки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини