Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності порядок проведення обов'язкового технічного контролю ТС

5 березня 2012, 13:36
3871
0
Реклама

Сьогодні набуває чинності постанова КМУ від 30 січня 2012 р. №137 "Про затвердження Порядку проведення обов'язкового технічного контролю і об'ємів перевірки технічного стану транспортних засобів, технічного опису і зразка протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу" (далее-Порядок).

Відповідно до змін, внесених минулого року в Закон "Про дорожній рух", значно звужений перелік ТС, технічний стан яких підлягає контролю. Порядок містить перелік тих, що виходять з них і відмічає періодичність проходження техконтроля :

- для легкових автомобілів, які використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, з терміном експлуатації більше двох років - кожні два роки;

- для вантажних автомобілів незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонн, причепів до них з терміном експлуатації більше двох років - кожні два роки;

- для вантажних автомобілів вантажопідйомністю більше 3,5 тонн, причепів до них і таксі незалежно від терміну експлуатації - щорічно;

- для автобусів і спеціалізованих транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі, незалежно від терміну експлуатації - двічі в рік.

Замовник має право вільно вибрати виконавця проведення обов'язкового технічного контролю ТС. Обмеження відносно вибору виконавця, зокрема, залежно від місця реєстрації ТС, не допускається.

Замовникові надається право спостерігати за процесом після проведення виконавцем інструктажу по охороні праці.

Час, за який має бути проведена процедура (розрахунковий оперативний час обов'язкового техконтроля ТС загального призначення), максимально складає: 30 (40) хвилин - для причепів (напівпричепів); 40 хвилин - для легкових автомобілів; 60 хвилин - для вантажних автомобілів; 65 хвилин - для автобусів.

У разі отримання позитивного результату під час проведення обов'язкового технічного контролю транспортного засобу складається протокол, який видається замовникові, а у разі негативного результату видається акт невідповідності технічного стану ТС.

З текстом постанови можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини