Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст "подарував" нотаріусам новий порядок здійснення нотаріальних дій

3 березня 2012, 15:30
6815
6
Реклама

Наказом № 296/5 від 22.02.2012 р. Мінюст затвердив Порядок здійснення нотаріальних дій нотаріусами України.

Окрім загальних питань здійснення нотаріальних дій, вказаний Порядок також регулюватиме механізм обліку депозитних операцій нотаріусів, який на сьогодні регулюється окремою інструкцією.

На відміну від Інструкції по здійсненню нотаріальних дій Порядком детально регулюються питання посвідчення угод за участю дітей, а також осіб, над якими встановлена опіка або опікування, угод за розпорядженням майном, що є загальною спільною власністю, укладення договорів про визначення розміру долею, зміну розміру долею, а також виділення долі в натурі, реалізації переважного права купівлі долі в праві загальної пайової власності.

Цікаво, що згідно з Порядком, на прохання клієнтів нотаріуси зможуть здійснювати нотаріальні дії, для яких використання спеціальних бланків пряме не передбачено в якості обов'язкового, з використанням таких бланків. На сьогодні перелік документів, що викладаються на бланках, строго регламентований.

Порядок набуде чинності з дня офіційної публікації. З набуттям чинності нового Порядку втратить силу діюча з 2004 року Інструкція по здійсненню нотаріальних дій нотаріусами України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини