Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закон, що захищає права туристів

3 березня 2012, 12:36
951
0
Реклама

Президент підписав Закон № 4385 - VI (прийнятий парламентом на базі законопроекту № 7097 09.02.2012 р.), яким Закон "Про туризм" доповнений нормами про умову надання туристичних послуг (на базі законопроекту 7097).

Відповідно до змін туроператор (турагент) зобов'язаний повідомити туриста до моменту укладення договору : про місце надання туруслуг, програму туристичного обслуговування, вид і категорію транспорту, характеристику готелів - місце їх розташування, категорію, порядок оплати готельного обслуговування. Також мають бути надані відомості про живлення, ціну туруслуг і так далі

Турфірма повинна надати інформацію про мінімальну кількість туристів в групі, а також попереджати туристів про те, що подорож не відбудеться унаслідок недобору групи, не пізніше ніж за три дні до початку туристичної подорожі.

Туроператор (турагент) зобов'язаний дотримуватися умов надання комплексу туристичних послуг, про які був проінформований споживач до укладення договору на туробслуживание. Виняток становлять випадки, коли споживач був повідомлений про зміну таких умов до укладення договору або зміни були внесені на підставі угоди, ув'язненої між сторонами договору.

У новій редакції викладена стаття 20 Закону про умови (у тому числі - істотних, без яких договір не рахується ув'язненим) договору на туристичне обслуговування.

Закон набуде чинності наступного дня після його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини