Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Межі дозволеного державою спілкування для позбавлених свободи

28 березня 2012, 15:12
1300
0
Реклама

Право на спілкування в СІЗО. Чим воно регламентується? Що там можна і чого не можна? З ким можна бачитися і як часто? Кому можна писати? Чи дозволені телефонні розмови? Чи можна використовувати мобільний телефон, комп'ютер, смартфон не як засіб зв'язку, а в інших цілях - для ознайомлення з матеріалами справи або для читання книг?

Про це, про правові норми і реалії спілкування засуджених і таких, що містяться під вартою із зовнішнім світом міркує у своїй статті "Без права листування"? головний редактор аналітичного видання "ЮРИСТ & ЗАКОН", Олександр Попов.

На думку автора статті, в суспільній свідомості вже настільки міцно закріпився образ "міліційного беззаконня", що частенько навіть цілком законні, хоча і дуже жорсткі, дії співробітників правоохоронних органів сприймаються як черговий його прояв. А повна безправність будь-кого, хто з тих або інших причин потрапив у фокус уваги вартових закону, як він вважає - досить поширений штамп.

Принцип "усе, що не заборонено, дозволено", як випливає із статті, не може бути покладений в основу визначення круга прав що містяться в СІЗО, оскільки це суперечило б одному із завдань попереднього укладення : ізоляції особи, яка може вплинути на хід слідства відносно нього, а досягти виконання цього завдання можна тільки шляхом максимального обмеження усіх його контактів.

Детальніше із статтею можна ознайомитися на порталі ЮРЛИГА.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини