Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Захист інтелектуальної власності УЕФА : обнародуваний текст кабмінівського законопроекту

28 березня 2012, 13:00
1270
0
Реклама

Кабінет Міністрів розробив і подав до парламенту законопроект № 10267 "Про права інтелектуальної власності і репутації Об'єднання європейських футбольних асоціацій".

Проект розроблений у виконання вимог УЕФА і є однією з умов проведення чемпіонату.

Законопроект вводить принцип "чистого місця", відповідно до якого кожне офіційне місце (місце, де проводяться будь-які заходи чемпіонату з прилеглою територією) не повинне мати ніякої реклами, окрім реклами, розміщеної з дозволу УЕФА.

Звичайно ж, заборонена будь-яка імітація торгових марок, символів, найменувань і інших об'єктів інтелектуальної власності УЕФА, а також реєстрація таких "імітацій". Без дозволу УЕФА заборонений публічний перегляд, публічна демонстрація і публічний показ заходів чемпіонату, у тому числі матчів і їх фрагментів в прямому ефірі (живцем), в записі або із затримкою в часі.

Під обмеження потрапило також використання об'єктів інтелектуальної власності різними ЗМІ. Журналістам дозволили використовувати знаки УЕФА виключно з метою позначення статей або освітлення новин про чемпіонат. При цьому знаки не можу бути жодним чином змінені або адаптовані.

Проект пропонує, щоб суперечки про право інтелектуальної власності УЕФА розглядалися господарським судом в строк не більше п'ятнадцяти днів з дня отримання позовної заяви. У разі ж задоволення позову в інтересах Союзу європейських футбольних асоціацій, рішення виконуватиметься негайно, в порядку, встановленому Законом "Про старанне виробництво".

У ЗМІ з'явилося повідомлення об наявність в проекті закону норм, що значно посилюють розміри штрафів і термінів позбавлення волі за порушення прав інтелектуальної власності УЕФА. Проте в тексті законопроекту, який тільки сьогодні з'явився на офіційному сайті парламенту, нічого подібного не спостерігається.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини