Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін взявся за підвищення рівня безпеки дорожнього руху

27 березня 2012, 15:40
1640
0
Реклама

Кабінет Міністрів своїм розпорядженням затвердив план заходів по реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2015 року.

Чимала частина документу присвячена розподілу доручень органам виконавчої влади по розробці різних цільових програм, методик і положень. Проте є і цікаві моменти.

Зокрема, планується створити реєстр суб'єктів господарювання, що надають послуги з перевезення пасажирів і (чи) вантажів за плату. У реєстрі міститиметься інформація про діяльність перевізників (про ліцензії, транспортні засоби, власну матеріально-технічну базу, профільних фахівців, випадки порушення транспортного законодавства і тому подібне)

Передбачається в найближчому майбутньому (впродовж 2012 року) внести зміни в Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою КМУ від 18 лютого 1997 року № 176. Змінами має бути введена заборона використання автобусів, термін експлуатації яких перевищує 10 років або переобладнуваних з транспортних засобів іншого призначення, для перевезення організованих груп дітей на маршрутах протяжністю більше 50 кілометрів.

Будуть прийняті заходи до впровадження в діяльність ДАІ технічних засобів автоматичної фіксації порушень ПДД; також планується ввести в дію єдину автоматизовану інформаційно-пошукову систему обліку порушень правил дорожнього руху.

Мінохоронздоров'я отримало завдання розробити питання проведення обов'язкового психофізіологічного обстеження водіїв, що здійснюють комерційні перевезення пасажирів і вантажів, а також внести зміни в перелік захворювань, при яких особа не може бути допущена до управління відповідними транспортними засобами.

Планується змінити зміст аптечок транспортних засобів, перейнявши досвід комплектації таких аптечок за кордоном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини