Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я: за відсутність на підприємствах місць для паління санкції накладатися не можуть

23 березня 2012, 12:44
3395
6
Реклама

Міністерство охорони здоров'я своїм листом № 55/610 роз'яснило деякі нюанси застосування санкцій за неустаткування юридичними особами місць для паління.

Законом України № 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" визначені (статтею 15-2) вимоги до спеціально відведених для паління місць. Згідно з вимогами власник або уповноважені їм особи (або орендарі) зобов'язані відвести спеціальні місця для паління, обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму. У місцях для паління мають бути розміщені прямокутний графічний знак з текстом наступного змісту : "Місце для паління" а також попередженням: "Паління шкодить Вашому здоров'ю"!.

Також Законом визначено, що "в місцях і закладах, де паління заборонене, має бути розміщена наочна інформація, що складається з графічного знаку про заборону паління і тексту наступного змісту : "Паління заборонене"!.

Як роз'яснює Мінохоронздоров'я, це означає, що обов'язковим є не виділення місць для паління, а їх устаткування (якщо такі місця виділені) відповідно до вимог законодавства.

Статтею 17 вказаного Закону України визначено, що у разі неустаткування спеціально відведених для паління місць і нерозміщення наочної інформації, передбаченої статтею 15-2 ці Закони, до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 3400 гривень.

Мінохоронздоров'я звертає увагу на те, що фінансові санкції накладаються тільки за "неустаткування" і "нерозміщення", а не за відсутність спеціально відведених для паління місць, тому до тих юридичних осіб, які внутрішнім наказом визначили, що у них відсутні місця для паління, фінансові санкції застосовуватися не можуть.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини