Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За прийнятим парламентом законом юридичні особи можуть створювати громадські об'єднання для захисту економічних інтересів

22 березня 2012, 18:12
2387
4
Реклама

Парламент ухвалив новий Закон "Про громадські об'єднання" (первинною назвою Закону була назва "Про громадські організації") на базі законопроекту № 7262-1.

Згідно із Законом громадські об'єднання - це добровільні об'єднання фізичних осіб і (чи) юридичних облич частки права для здійснення і захисту прав і свобод, задоволення громадських, зокрема, економічнихсоціальних, культурних, екологічних і інших інтересів.

Громадські об'єднання можуть створюватися у формі громадських організацій або громадських союзів. Засновниками перших можуть бути тільки фізичні особи, засновниками других - тільки юридичні особи. Проте не засновниками, але членами громадських союзів фізособи також можуть бути.

Громадські об'єднання можуть грунтуватися як із статусом юрособи, так і без такого. Об'єднання, що отримали такий статус, можуть бути тільки непідприємницькими суспільствами, основною метою якого не є отримання прибутку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини