Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про підтримку малого і середнього підприємництва ухвалений з пропозиціями Президента

22 березня 2012, 17:33
2223
0
Реклама

Парламентарі прийняли (на основі урядового законопроекту № 9202) з урахуванням пропозицій Президента Закон "Про розвиток і державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні".

Як вже писалася раніше, Законом проголошуються основні напрями державної політики у сфері малого і середнього підприємництва, серед яких, приміром, удосконалення порядку ведення податкового і статистичного обліку, спрощеної системи оподаткування (що відповідає, проте, критеріям податкового законодавства) для цих суб'єктів, а також фінансова підтримка. Документ встановлює нову класифікацію суб'єктів господарювання залежно від їх річного доходу. Уперше серед суб'єктів господарювання виділені суб'єкти мікропідприємництва (детальніше про класифікацію читайте тут)

Закон був спочатку ухвалений депутатами 12 січня 2012 року і спрямований на підпис Президентові. Проте Президент відмовився підписувати Закон і виклав до нього свої зауваження.

Так, зокрема, на думку Глави держави, норма Закону, що передбачає створення консультативних або інших допоміжних органів по розвитку малого і середнього підприємництва при органах виконавчої влади, суперечить законодавству. На його думку, основне протиріччя полягає в тому, що створення таких консультаційних органів являється обов'язковим незалежно від того, чи відноситься розвиток підприємництва до компетенції того або іншого органу виконавчої влади або ні.

Також несправедливою здалася Президентові норма, що відводить Кабінету Міністрів тримісячний термін (після прийняття Держбюджету) для створення програми підтримки малого і середнього підприємництва. Запропонований ним (і прийнятий в результаті парламентом) варіант передбачає, що "державні програми підтримки затверджуються Кабінетом Міністрів України у встановленому законом порядку".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини