Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті врахували президентські пропозиції до закону про обов'язковість установки тахографів на ТС при міжнародних перевезеннях

22 березня 2012, 15:40
811
0
Реклама

Парламент прийняв (на базі законопроекту № 8029)з обліком з пропозицій Президента, Закон "Про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт".

Згідно із Законом в транспортних засобах, що здійснюють міжнародні перевезення пасажирів або вантажів, в обов'язковому порядку встановлюються і використовуються контрольні пристрої - тахографи. Водіїв зобов'язали допускати до перевірки тахографів посадовців виконавчої влади і надавати останнім тахокарты.

Їм також відміняється ряд ліцензійних карток, сертифікат відповідності ТС вимогам безпеки руху і екологічної безпеки; збільшуються штрафи за міжнародні перевезення пасажирів або вантажів без відповідних документів. Детальніше про законопроект, на основі якого ухвалений Закон, читайте тут.

Президентські пропозиції (прийняті парламентом) стосувалися необхідності відбити в усіх чинних нормативних актах норму ухваленого Закону про обов'язковість наявності ліцензійної картки тільки при здійсненні перевезень автомобільним транспортному небезпечних вантажів (для перевезень безпечних вантажів ліцензійну картку не потрібно).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини