Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент утретє ухвалив Закон про охоронну діяльність

22 березня 2012, 14:39
1570
2
Реклама

Верховна Рада у черговий раз прийняла, з урахуванням пропозицій Президента, Закон "Про охоронну діяльність".

Вперше Закон був ухвалений парламентом ще у вересні 2011 року. Відтоді він ветувався тричі. Обидва попередні рази, як і сьогодні, розглядаючи президентські пропозиції, парламент погоджувався з ними усіма і ухвалював Закон з урахуванням президентських поправок. Але, незважаючи на це, Президент не підписував Закон, кожного разу знаходячи нові приводи для вето.

Ухвалений Закон визначає правові підстави для господарської діяльності у сфері надання послуг з охорони власності і громадян.

Охоронні послуги віднесені до видів діяльності, що ліцензуються.

У Законі закріплено право суб'єкта охоронної діяльності на придбання і зберігання спеціальних засобів, перелік яких визначатиме КМУ. Передбачена можливість використання в охоронній діяльності радіочастот, службових собак, транспорту реагування.

Персонал охоронних фірм може складатися згідно із законом з фізосіб, що досягли 18-річного віку, пройшли спецнавчання, не знаходяться на обліку з приводу психічних захворювань, алкоголізму і наркоманії, обмежень за станом здоров'я, що не мають, не мають накладених судом обмежень, що стосуються виконуваних ними обов'язків, зареєстрованих за місцем проживання.

Цьому персоналу надані права на застосування заходів фізичної дії; проведення при пропуску на об'єкти охорони догляду речей фізичних осіб (з відома цих фізосіб); на огляд транспортних засобів; на вилучення речей і документів, що є знаряддями або предметами правопорушень; на перевірку документів.

Персонал має право згідно із законом також на проведення прихованої відео- і фотографування, а також звукозаписи (як на допоміжний спосіб попередження протиправних дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини