Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про доступне житло знятий з розгляду

22 березня 2012, 13:13
1572
1
Реклама

Парламентарі зняли з розгляду розроблений ще урядом Ю. Тимошенко і вже прийнятий парламентом в першому читанні законопроект № 4124 про забезпечення громадян доступним житлом.

Під доступним житлом в законопроекті розумілися побудовані житлові комплекси, що будуються при державній підтримці, у тому числі дачні (одноквартирні) житлові будинки, квартири у багатоквартирних житлових будинках. Доступне житло не повинне було надаватися безкоштовно. Державна підтримка виражалася в частковій оплаті державою житла, що купувалося і будується, в наданні пільгових іпотечних житлових кредитів і у виплаті премій громадянам-членам ЖСК, що накопили житлові заощадження на перший внесок для будівництва доступного житла.

Одноразову можливість скористатися правом на таке житло відповідно до проекту могли отримати громадяни, що потребують поліпшення житлових умов, середньомісячний сукупний дохід яких на одного члена сім'ї не надавав права на отримання соціального житла. Їх дохід також не повинен був перевищувати чотирикратного розміру середньомісячної заробітної плати в регіоні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини