Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив Закон про індустріальні парки

22 березня 2012, 11:15
1623
0
Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон "Про індустріальні парки"визначальний порядок створення і експлуатації індустріальних парків; круг суб'єктів, що мають право на їх створення; порядок вибору і використання земельних ділянок для індустріальних парків; особливості договорів про створення і функціонування індустріальних парків, зокрема, їх істотні умови і порядок укладення; основні права ініціатора створення і керівної компанії індустріального парку; особливості господарської діяльності на території індустріального парку.

Відповідно до Закону, індустріальний (промисловий) парк - це улаштований відповідною інфраструктурою земельна ділянка або декілька земельних ділянок, в межах яких учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва, а також науково-дослідну діяльність, діяльність у сфері інформації і телекомунікацій і так далі

Керівною компанією індустріального парку є вибрана компанія, з якою ініціатор створення цього парку укладає договір про створення і функціонування парку.

Згідно із Законом, індустріальні парки можуть створюватися на землях державної, комунальної і приватної власності. При цьому право на їх створення мають центральні і місцеві органи влади, а також органи місцевого самоврядування, які згідно із законом наділені повноваженнями розпоряджатися землею, і орендарі земельних ділянок.

Що ж до створення індустріальних парків на приватних землях, то законопроект наділяє правом такого створення власників і орендарів земельних ділянок, що відповідають вимогам по застосуванню їх для індустріального парку.

Термін використання земельної ділянки державної і комунальної власності для індустріального парку повинен складати не менше 30 років з дня ухвалення рішення про створення індустріального парку.

Держава згідно із законом зобов'язана стимулювати залучення інвестицій в індустріальні парки.

Закон ухвалений на базі законопроекту № 8396.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини