Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС: податкові органи не мають права вимагати попереднього візування заяв платників ПДВ

21 березня 2012, 14:42
1227
0
Реклама

ДПС України листом N 3944/7/99-3 звертає увагу своїх підрозділів на виникаючі випадки самовільного ускладнення деякими підрозділами ДПС встановленого порядку реєстрації платників ПДВ.

ДПС підкреслює, що відповідно до наказу від 24.01.2012 р. № 61 "Про внесення Змін до Порядку взаємодії між структурними підрозділами органів ДПС з питань реєстрації і обліку платників" (далі - Наказ № 61) податків, заяви про реєстрацію платників ПДВ подаються в загальний відділ (канцелярію), а звідти - в підрозділ інформатизації і обліку платників податків для внесення даних із заяв до інформаційного фонду реєстру платників ПДВ.

Ніяких попередніх розглядів і візувань таких заяв іншими структурними підрозділами ДПС не потрібно. Загальний відділ не має права відмовляти в прийнятті реєстраційних заяв платникам ПДВ за формою № 1-НДС унаслідок відсутності попереднього візування підрозділами податкової міліції і налогобложения юр- і фізосіб.

ДПС зобов'язує свої органи безумовно дотримуватися процедури реєстрації платників ПДВ, встановленої наказом №61 (з текстом наказу можна ознайомитися у базі ЛІГА ЗАКОН).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини