Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ схвалив законопроект, що забороняє "пожежному" інспекторові припиняти роботу підприємств

2 березня 2012, 13:40
1623
1
Реклама

Кабінет Міністрів 29 лютого на засіданні схвалив проект закону про внесення змін до деяких законів України відносно удосконалення правового регулювання адміністративних стосунків між органами державного нагляду у сфері цивільного захисту, пожежній і техногенній безпеці і суб'єктами господарювання. Про це повідомляє прес-служба МНС.

Документ з такою довгою назвою відміняє отримання дозволів органів державного пожежного нагляду суб'єктам господарювання на початок діяльності. Законопроект встановлює декларативний принцип початку роботи знову створених підприємств і використання суб'єктами господарювання нерухомості.

У проекті передбачено, що проведення планових і позапланових перевірок органами державного пожежного нагляду можливо лише відносно бюджетних установ і суб'єктів господарювання з високою мірою ризику.

Також документом пропонується встановити виключно судовий порядок припинення роботи підприємств і тільки за наявності порушень, що створюють загрозу життя або здоров'ю людей.

Проект позбавляє інспектора органу державного пожежного нагляду права припиняти роботу підприємств.

Документ передбачає внесення змін до Кодекс адміністративного судочинства, Кодекс про адміністративні правопорушення, закони "Про правові основи цивільного захисту", "Про пожежну безпеку", "Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" і інші.

Законопроект був підтриманий Радою підприємців при Кабінеті Міністрів і Європейською Бізнес Асоціацією. Очікується, що найближчим часом він буде переданий на розгляд Верховної Ради.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини