Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд встановив порядок продовження термінів перебування іноземців в Україні

2 березня 2012, 11:09
1222
0
Реклама

Постановою від 15 лютого 2012 р. № 150 Кабмін затвердив Порядок продовження терміну перебування і продовження або скорочення терміну тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства на території України.

Порядком встановлюється, що термін перебування іноземців і осіб без громадянства на території України триває у разі, коли вони прибули:

1) по короткостроковій візі, а також з держав з безвізовим порядком в'їзду за наявності вагомих підстав (лікування, вагітність або пологи, догляд за хворим членом сім'ї, оформлення спадку, подачі заяви про отримання дозволу на імміграцію або придбання громадянства України і тому подібне) і за умови представлення підтверджувальних документів - на період існування таких підстав, але не більше ніж на 180 днів з дати останнього в'їзду до України;


2) по транзитній візі у разі вимушеної зупинки на території України у зв'язку з надзвичайними обставинами (стихійне лихо, хвороба, ремонт транспортного засобу і тому подібне) за наявності документу, що підтверджує причину і тривалість вимушеної зупинки, - на період, необхідний для усунення таких обставин;


3) по довгостроковій візі, якщо впродовж терміну дії візи з поважних причин не оформлена посвідка на постійне або тимчасове проживання, за умови представлення підтверджувальних документів - на період не більше ніж один місяць.

Заяви про продовження терміну перебування повинні будуть подаватися іноземцями, особами без громадянства і приймаючою стороною не раніше чим за 10 і не пізніше чим за 3 робітників дня до закінчення такого терміну в територіальні органи або підрозділи Державної міграційної служби за місцем проживання.

Порядком також встановлений чіткий перелік документів, які повинні подаватися разом із заявою, і підстав для відмови в продовженні терміну перебування.

Порядок набуде чинності з дня офіційної публікації. В той же час, слід зазначити, що втратять свою силу Правила в'їзду іноземців і осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини