Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст і Мінохоронздоров'я визначили, яким чином особа, що міститься під вартою, може скористатися послугами "свого" лікаря

2 березня 2012, 09:10
827
0
Реклама

Спільним наказом Мінохоронздоров'я і Мінюсту № 239/5/104 від 10.02.2012 р. затверджений Порядок взаємодії закладів охорони здоров'я Державної карно-старанної служби України із закладами охорони здоров'я з питань надання медичної допомоги особам, узятим під варту.

Порядком встановлено, що усе особи, прибулі в СІЗО, у тому числі ті, які переміщаються під вартою (конвоюються), проходять первинний медичний огляд з метою виявлення серед них що мають тілесні ушкодження, представляють епідемічну небезпеку для оточення або вимагають невідкладної медичної допомоги.На кожне новоприбулого в СІЗО повинна заводиться медична карта амбулаторного хворого по встановленій формі.

Крім того, усе, що вибувають з СІЗО, повинні проходити медичний огляд з проведенням флюорографічного обстеження (обличчя, які слідують транзитом, - тільки у разі, коли останнє флюорографічне обстеження було проведене більше 12 місяців тому).

У вказаному Порядку передбачено також право на вільний вибір лікаря і порядок допуску цього вибраного узятою під варту особою лікаря до обстеження. Так, у разі звернення особи, що знаходиться в СІЗО, до лікаря медичної частини з проханням про допуск "свого" лікаря, лікар СІЗО зобов'язаний підготувати медичну довідку про стан здоров'я що міститься під вартових і запит до керівництва СІЗО про залучення зовнішнього фахівця, а керівництво - забезпечити доступ такого лікаря.


Цікаво, що укладення медичного обстеження, консультації і дані про проведене "зовнішнім" лікарем-фахівцем лікування в обов'язковому порядку включаються в медичну карту амбулаторного хворого, заведену в СІЗО.

В порядку також не забули згадати, що відшкодування витрат, пов'язаних із залученням вибраного лікаря-фахівця, здійснюється за рахунок особи, узятої під варту або його родичів.

Нормативним актом також передбачена можливість скористатися послугами бригади швидкої допомоги у разі неможливості надання такої допомоги лікарем СІЗО. Обов'язок своєчасно викликати бригаду поклали на керівництво СІЗО.

Наказ набув чинності 24.02.2012 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини