Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент регламентував передачу ОСМД земельних ділянок під багатоквартирними будинками

15 березня 2012, 13:42
1806
0
Реклама

Парламент прийняв в другому читанні і в цілому (на основі законопроекту № 8474) Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно об'єднань співвласників багатоквартирного будинку".

Згідно із Законом, земельні ділянки державної і комунальної власності, на яких розташовані багатоквартирні житлові будинки із спорудами і будовами, а також прибудинкова територія передаються в користування об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСМД).

У разі створення ОСМД у багатоквартирному будинку вказана вище територія може по клопотанню найвищого органу управління ОСМД передаватися у власність або постійне користування. Порядок використання цих ділянок встановлюється рішенням найвищого органу ОСМД.

Розміри і конфігурація передаваних ділянок визначаються відповідно до документації про землеустрій.

Законом також дано визначення спільного майна багатоквартирного будинку. До нього віднесена неділима частина багатоквартирного будинку, що складається з частини допоміжних приміщень, конструктивних елементів, технічного устаткування такого будинку і загального майна усередині і за межами багатоквартирного будинку.

Прибудинкова територія згідно із законом - територія навколо багатоквартирного будинку або комплексу багатоквартирних будинків, яка визначається на підставі містобудівної документації і призначена для обслуговування багатоквартирного будинку і будов, що відносяться до нього, і споруд.

Законом встановлюється тримісячний термін (з дня реєстрації ОСМД) для передачі загального майна багатоквартирного будинку в його управління. Попередній балансодержатель зобов'язаний передати це майно по відповідному акту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини