Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламенту запропоновано змінити правила вибору порядку сплати податку на прибуток юрособами, що мають філії

14 березня 2012, 17:56
822
0
Реклама

Народний депутат від БЮТ-Б, Олег Тищенко, вніс на розгляд парламенту проект закону № 10180 про зміни в Податковий кодекс по сплаті податку на прибуток підприємствами і їх відособленими підрозділами.

На думку автора, на сьогодні існує колізія між Бюджетним кодексом, яким передбачено, що податок на прибуток юридичних осіб-платників податків і їх відособлених підрозділів сплачується до Держбюджету, і Податковим кодексом, що встановлює, що такий податок сплачується до бюджетів територіальних громад (місцеві бюджети) по місцезнаходженню таких підрозділів. Усунути вказані протиріччя розробник пропонує шляхом приведення НК у відповідність з БК.

Також проектом запропоновано зобов'язати платників податків повідомляти контролюючі органи про зміну місцезнаходження відособлених підрозділів впродовж 10 днів з дня такої зміни, щоб усунути можливість ухилення від сплати податків до бюджету відособленими підрозділами.

У проекті також передбачено визначення поняття "Сплата консолідованого податку", а також встановлено, що рішення про обрання порядку сплати податку застосовується до зміни платником податків такого рішення і не вимагає щорічного підтвердження. Крім того, запропоновано зняти заборону на зміну порядку сплати податку в течії року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини