Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З сьогоднішнього дня діють змінені Ліцензійні умови здійснення страхування автогромадянки

12 березня 2012, 17:36
1153
0
Реклама

Сьогодні, 12 березня 2012 року, набуло чинності розпорядження Госфинуслуг від 07.02.2012 р. № 85, яким затверджені зміни в Ліцензійні умови здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Згідно зі змінами, для здійснення функції "врегулювання подій", що мають ознаки страхових випадків по договорах обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, на усій території України, страховик зможе притягати своїх представників (працівників, аварійних комісарів, експертів або юридичних осіб, в штаті яких є аварійні комісари або експерти). Згідно попередньої редакції Ліцензійних умов такими "представниками", окрім підрозділів страховика, могли бути тільки інші страховики - члени МТСБУ і аварійні комісари.

Страховик зобов'язаний забезпечити перебування представників, уповноважених виконувати функцію по обробці претензій, тільки в АРК, областях, містах Києві і Севастополі, на відміну від раніше діючого регулювання, що передбачає наявність представників в населених пунктах з чисельністю понад 200000 чоловік.

Крім того, відповідно до змін, інструменти фінансового забезпечення зобов'язань страховиків тепер не обмежуються банківською гарантією або гарантією іншого финучереждения.

Якщо раніше ліцензію страховика могли анулювати на підставі невиконання раніше застосованої до нього міри дії у зв'язку з відмовою укласти договір обов'язкового страхування ІІІ типу, то тепер така санкція буде застосуються при невиконанні міри дії, пов'язаної з відмовою укласти будь-який договір обов'язкового страхування.

Ліцензію також анулюють у разі невиконання раніше застосованої до страховика міри дії у зв'язку з укладенням договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на інших, чим визначені Законом "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", умови.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини