Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До проекту КПК внесено біля 3-х тисяч поправок

1 березня 2012, 18:00
1156
2
Реклама

Стан підготовки проекту Карного процесуального кодексу до другого читання розглянуто на розширених слуханнях в Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Як повідомив голова комітету Віктор Швец, з часу прийняття проекту в першому читанні за 14 днів в комітет поступили близько 3 тисяч поправок. Ці поправки були розділені на три умовні групи:

1) поправки, що повертають нас до діючої зараз моделі карного процесу;

2) поправки, що створює "в чистому вигляді" західну модель карного переслідування;

3) поправки, спрямованої на удосконалення проекту, прийнятого в першому читанні, з урахуванням реальної ситуації, що склалася в Україні.

Під сумнів поставилася навіть само назва проекту "Карний процесуальний кодекс". Серед запропонованих варіантів - "Кодекс покарань за карні злочини" і "Карно-процесуальний кодекс України".

За словами голови профільного комітету, проект Кодексу має бути допрацьований так, щоб після його прийняття у суб'єктів права законодавчої ініціативи не було підстав для внесення відповідного конституційного подання.

Нагадаємо, що 9 лютого 2012 року Верховна Рада прийняла новий Карний процесуальний кодекс (проект № 9700) в першому читанні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини